אריאל אריאב
מאמן אישי בשיטת NLP

כל אדם יכול לייצר שינוי משמעותי בחיים שלו – גם אתם!

רחוב יוסף קארו 27, תל אביב
ariavariel@gmail.com | 052-669-3931

אריאל אריאב
מאמן אישי בשיטת NLP

כל אדם יכול לייצר שינוי משמעותי בחיים שלו – גם אתם!

רחוב יוסף קארו 27, תל אביב
ariavariel@gmail.com | 052-669-3931

ריח של בית

מכירים את הרגע הזה שאתם מגיעים הביתה, והניחוחות המוכרים מפגישים אתכם עם העוגנים הרגשיים שלכם – קרבה, תחושת ביטחון שאתם במקום הבטוח שלכם?

הריחות האלה הם לא סתם חלק מהאווירה; הם קשורים לרגשות שלנו. הם מזכירים לנו מערכות יחסים, רגעים של חיבור, ואת תחושת הביתיות שחוזרת על עצמה בדרכים שונות.

כשאני שואל מתאמנים שלי "מה הריחות האלה עבורם?", רובם עונים תשובות כמו: טעם, ריח, סוגי מרקמים. אבל אז אני מזמין אותם להעמיק.

מהמקום שבו אני נמצא בחיים, עבורי הריח הזה, כמו החיים עצמם, הוא הרבה יותר מריח של מנה שמוגשת לשולחן. הוא מייצג את היכולת שלנו ליצור חיבור – עם עצמנו, עם המשפחה שלנו, ועם כל מי שסביבנו.

אני מבקש מהם לשחרר לרגע את המושג "ריחות" מהמרכיבים שלו ולהתבונן בו כערך מנטלי, כמשמעות רגשית.

הריחות האלה הם לא רק מה שמתבשל על הכיריים; הם מטפורה לרגשות ולחיבורים שלנו. הם תמונה של איך אנחנו בוחרים לבנות מערכות יחסים, להקשיב לאחרים, להשתלב בחיים שלהם – ולתת להם מקום בחיים שלנו.

לכל אחד מאיתנו יש "מתכון" משלו – מתכונים שעוברים במשפחה, שילוב של ערכים, עוגנים, אמונות, ריחות, וטעמים. הוא כמו ערבוב עדין של הטעמים שלנו בטעמים שלהם. לפעמים החיבור הזה פשוט ומיידי, ולפעמים הוא דורש מאיתנו סבלנות, הקשבה, ולמידה כיצד לקבל טעמים אחרים: דעות שונות, התנהגויות שאנחנו לא רגילים להן, אמונות שמאתגרות את שלנו.

ומה קורה כשמערכת היחסים שלנו – "מאבדת מהטעם שלה"?

זה בדיוק הרגע שבו אנחנו נשאל את עצמנו:

האם אנחנו מודעים לכך שיש משהו לקוי בטעמים? האם אנחנו מוכנים לעצור ולהבין מה חסר, מה צריך לשפר?

והאם יש לנו את האומץ להוסיף "מרכיבים" שלאו דווקא מתאימים לטעם שלנו, אבל חשובים לשלם המשותף?

כשאני מדבר עם המתאמנים שלי, אני מבקש מהם לבחון את ה"ריחות" שלהם: איך הם מבשלים את מערכות היחסים שלהם, משפרים אותן כשהן זקוקות לתיבול, ואיך הם משתמשים בטעמים – הערכים והעוגנים שלהם – כדי ליצור מנה שלמה ובריאה.

שהרי לא צריך באמת לבשל סיר מרק כדי להשתמש במשמעות הזו. המרק הוא כלי עוצמתי לחיבור. כשאנחנו מבינים שאנחנו חלק מתבשיל גדול יותר, שאנחנו משפיעים ומושפעים מאנשים אחרים, אנחנו לומדים לבשל את מערכות היחסים שלנו מתוך מודעות עמוקה יותר.

לא סתם אנחנו שומעים את המשפט: "שיאכלו את מה שהם בישלו."

זו לא רק תזכורת, אלא קריאה למודעות – להבין איך הבחירות שלנו משפיעות על עצמנו ועל הסובבים אותנו.

ועוד משהו חשוב: מערכות יחסים, כמו תבשיל טוב, לעולם לא יישארו לנצח באותו הטעם. החיים מובילים אותנו ללמוד ולגלות טעמים וערכים חדשים.

לפעמים נדרשת יוזמה או העזה לשינוי, נכונות להפתיע, רצון לחדש ולהוסיף מרכיבים חדשים – כאלה שירעננו את הטעמים וייצרו חוויה חדשה.

בסופו של דבר, השאיפה היא לייצר את הטעם של הבית – טעם שמשקף חום, קרבה, והרמוניה.

כמו בבישול, גם בחיים, מה שחשוב באמת הוא לא רק איך נראה המרקם או הריח, אלא איך זה מרגיש – לנו, ולמי שחולק אתנו את המנה הזו של החיים.

אז בפעם הבאה שמערכת היחסים שלכם מרגישה כאילו חסר לה משהו, עצרו ושאלו את עצמכם: איך אתם יכולים לחדש, לתקן, להעז, ולהביא טעמים חדשים למנה הזו?

אם אתם זקוקים לעזרה בשיפור או דיוק הטעמים, אני כאן. בואו ללמוד יחד מתכונים חדשים לחיים.

מוזמנים ליצור קשר לתיאום פגישה.

לכל שאלה ולתיאום מפגשי עבודה – צרו קשר באמצעות הטופס או באמצעות כפתור הוואטסאפ

השאיפה היא לייצר את הטעם של הבית – טעם שמשקף חום, קרבה, והרמוניה